آخرین اخبار
کد مطلب: 168904
خوردن انواع توت به پيشگيري از سرطان کمک مي کند
تاریخ انتشار : 1397/01/21 11:16:22
نمایش : 46
محققان دريافته اند ميوه هاي خانواده توت ها که سرشار از آنتي اکسيدان و پلي فنول ها هستند، علاوه بر بهبود سيستم گوارش و کمک به کاهش وزن، داراي خواص ضدسرطاني هم هستند.

به گزارش بام ايران خبر به نقل از  خبرنگار مهر، انواع توت ها داراي رنگدانه هاي موسوم به آنتوسيانين هستند که عامل رنگ قرمز، آبي و بنفش در اين ميوه ها است.

محققان دانشگاه فنلاند شرقي دريافتند اين رنگدانه موجب افزايش عملکرد آنزيم «سيرتوين ۶» (SIRT۶) در سلول هاي سرطاني مي شود و کنترل اين آنزيم مي تواند دريچه اي جديد به سوي درمان سرطان بگشايد.

سيرتوين ها، آنزيم هاي تنظيم کننده تجلي ژن هاي هستند که عملکرد سلول ها را از طريق مسير اصلي سيگنال دهي سلولي کنترل مي کند.

افزايش سن موجب تغيير در عملکرد سيرتوين مي شود و اين تغييرات در ابتلا به انواع بيماري ها نقش دارند.

سيرتوين ۶ آنزيم کمتر شناخته شده اي است که با متابوليسم گلوکز هم مرتبط است.

در مطالعه اخير، سيانيدين آنتوسيانين جديدي در انواع توت ها شناسايي شده است.

«مينا رهنستو ريلا»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «جالب ترين نتايج تحقيق ما مربوط به سيانيدين است، آنتوسيانيني که به طور گسترده در بلوبري، انگور فرنگي سياه، و لينگوبري يافت مي شود.»

سيانيدين موجب افزايش ميزان آنزيم SIRT۶ در سلول هاي سرطاني کلورکتال (راست روده) انسان شد و همچنين مشخص شد موجب کاهش تجلي ژن هاي سرطاني Twist۱ و GLUT۱  و بعلاوه افزايش تجلي ژن عامل توقف تومور FoXO۳ در سلول ها مي شود.

يافته ها نشان مي دهد آنتوسيانين ها موجب افزايش فعاليت SIRT۶ مي شود که در عامل بيماري زاي سرطان نقش دارند.

يافته هاي اين مطالعه مي تواند نقش مهمي در توليد داروهاي جديد براي تنظيم عملکرد SIRT۶ ايفاء کنند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن