کانال تلگرامی ما
آخرین اخبار
کد مطلب: 166526
نوشابه را هرگز با اين مواد غذايي نخوريد
تاریخ انتشار : 1395/09/22 13:28:08
نمایش : 327
خوردن نوشابه ها با برخي مواد غذايي مي تواند شما را قرباني سوءهاضمه يا اختلالات دروني گاها خطرناک کند.

به گزارش  بام ايران خبر به نقل از بهداشت نيوز، اگر شما هم جز افرادي هستيد که علاقه وافري به نوشابه ها (به ويژه کولاها) دارند احتمالاً خودتان هم به خوبي مي دانيد که اين نوشيدني ها براي سلامتي مفيد نيستند. با اين حال اگر نمي توانيد از نوشيدني مورد علاقه تان دل بکنيد حتماً حواستان باشد که آن ها را با برخي مواد غذايي نخوريد. چون گرچه ممکن است به سرعت اثرات مخرب آن را مشاهده نکنيد اما بايد بدانيد که خوردن نوشابه ها با برخي مواد غذايي مي تواند شما را قرباني سوءهاضمه يا اختلالات دروني گاها خطرناک کند. در اين مطلب در خصوص اين ممنوعه ها بيشتر صحبت مي کنيم. لطفاً با ما همراه باشيد.

کدام مواد غذايي نبايد با نوشابه ها مصرف شوند

همه ما بدون اينکه متوجه باشيم گاهي مواد غذايي مختلفي را با هم مي خوريم که متأسفانه ترکيب آن ها ممکن است براي بدن خطرناک باشد. احتمالاً بسيار عادي است که شما به همراه ناهار يا شام يک يا چند ليوان نوشابه نيز ميل کنيد. اما ترکيب نوشابه ها با برخي مواد غذايي براي سلامتي خطرساز است که در ادامه به آن ها اشاره مي شود:

شير

بدون شک منظورمان اين نيست که کسي شير و نوشابه را در يک ليوان مخلوط مي کند و مي خورد. اما برخي غذاهايي که ما براي ناهار يا شام مي خوريم حاوي شير است. مانند برخي سوپ ها يا دسرها و غيره. به عنوان مثال پاستا با خامه يا کيک هاي تولد حاوي شير هستند. زماني که اين غذاها يا شيرينيجات را ميل مي کنيد و در عين حال نوشابه هم مي خوريد اين دو در معده تان حالت اسيدي وسيعي ايجاد مي کنند که باعث درد معده شديد، ريفلاکس و سوءهاضمه مي شود.

قهوه

يک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسيم از طريق ادرار کليد مي خورد. اين روند در طولاني مدت باعث پوکي استخوان، پوسيدگي دندان يا شکنندگي استخوان ها مي شود

باز هم خنده دار است که تصور کنيم فردي قهوه خود را با نوشابه بنوشد. اما براي همه پيش مي آيد که به همراه غذا نوشابه بخورد و دسر را با قهوه. اين ترکيب بسيار خطرناک است. زماني که دو ترکيب در داخل دستگاه گوارش ترکيب مي شود نوعي کف فرار تشکيل مي شود که اسيديته زيادي توليد مي کند. اگر اين اشتباه غذايي را انجام دهيد احساس تندمزاجي، عصبانيت و معده درد داشته و دچار سوءهاضمه مي شويد.

غذاهاي تند و پرادويه

ادويه هاي تند مانند فلفل يا کاري و غيره طعم فوق العاده اي به تمام غذاها مي دهند. زماني که اين ترکيبات به بدن مي رسند حرارت و دماي بدن را بالا مي برند. به همين دليل نيز بعد از خوردن اين غذاها هوس نوشيدن آب يا حتي نوشابه به سرتان مي زند. اما اين کار به نفع بدن نيست. نوشيدني هاي حاوي کولا، زماني که تحت حرارت بالا قرار بگيرند سولفوريک اسيد توليد مي کنند. اگر براي برطرف کردن سوزش ناشي از غذاهاي تند نوشابه مي خوريد آسيب زيادي به سلامتي تان مي زنيد. اين ترکيب باعث افزايش ترشحات گوارشي مي شود که به نفع بدن نيست.

آب نبات هاي نعنايي

احتمالاً شما هم در کليپ هايي که در فضاي مجازي انتشار يافته است فيلم بطري نوشابه اي که آبنبات نعنايي داخل آن انداخته شده است را ديده ايد. در اين فيلم شاهد يک انفجار کوچک و البته هشداردهنده هستيم. اين انفجار ناشي از قدرت جوشان اين قبيل آبنبات ها و گاز موجود در نوشابه است. حال تصور کنيد که ترکيب اين دو در معده تان چه مي کند. توصيه اکيد داريم حتي فکر امتحان اين دو ترکيب هم به سرتان نزند. چون واکنش شيميايي ترکيب اين دو ماده براي سلامتي فوق العاده خطرناک است.

ترکيب نوشابه با آبنبات نعنايي

بعد از نوشيدن نوشابه ها و کولاها چه اتفاقي در بدن مي افتد؟

اصل مطلب اين است که حتي اگر نوشابه را با اين مواد غذايي نيز ترکيب نکنيد باز هم براي سلامتي مضر است. بدانيد که بعد از مصرف اين نوشيدني ها دقيقه به دقيقه در بدنتان اتفاقاتي مي افتد که در ادامه اشاره مي کنيم:

10 دقيقه بعد از مصرف نوشابه
هر يک ليوان نوشابه حاوي حدود 10 قاشق شکر است. به همين دليل هم ضربه سختي به سلامتي مي زند. اين ميزان قند به بدن انرژي مثبت نمي دهد. ده دقيقه بعد از مصرف، اختلالاتي در قند خون حاصل مي شود.

20 دقيقه بعد از مصرف نوشابه

بعد از 20 دقيقه ميزان انسولين در خون شروع به کاهش کرده و کبد مجبور مي شود که تلاش خود را براي تبديل قند در بدن دو چندان کند. در اکثر موارد، اين قند به چربي تبديل مي شود و اين مسئله نيز به نفع بدن نيست.

40 دقيقه بعد از مصرف نوشابه
بعد از 40 دقيقه کافئين شروع به تأثير مي کند. مردمک چشم ها گشاد شده و فشارخون افزايش پيدا مي کند. فرد احساس خستگي کرده و کبد شروع به آزاد کردن قند در خون مي کند.

45 دقيقه بعد از مصرف نوشابه
بدن شروع به توليد دوپامين بيشتر مي کند. اين هورمون وظيفه تحريک بخشي از مغز را برعهده دارد که به لذت و احساس پاداش مربوط مي شود.

1ساعت بعد از مصرف نوشابه
يک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسيم از طريق ادرار کليد مي خورد. اين روند در طولاني مدت باعث پوکي استخوان، پوسيدگي دندان يا شکنندگي استخوان ها مي شود. اسيدفسفريک موجود در نوشابه نيز روي منيزيم و زينک(روي) موجود در بدن فيکس مي شود. خاصيت ديورتيک اين نوشيدني ها نيز اشتباه است. چون باعث نمي شود که باقيمانده توکسين هاي بدن دفع شوند بلکه زمينه را براي دفع مواد مغذي مورد نياز بدن فراهم مي کند. به همين دليل بعد از مصرف نوشابه احساس ضعف و تحريک پذيري عصبي مي کنيد.

منبع: تبيان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن